تشریح عملکرد وزیر جوان دولت؛
اتفاقات و ریل گذاری های بزرگ در صد روز اول وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم
“صبح خرد”؛ صد روز از شروع به کار سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این وزارتخانه مهم و استراتژیک می گذرد. وزارتخانه ای که به جهت موضوعات مهم و حیاتی در مقوله شبکه های اجتماعی و بحث فیلترینگ از مهم ترین وزارتخانه ها به حساب می آید. موضوعاتی که در کوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از مهم ترین موضوعات محل بحث و مناقشه بودند و بخشی از شعارها و مجادلات در مناظره های نامزدهای انتخاباتی حول فیلترینگ و شبکه های اجتماعی بود.
چنین ضرورت و اهمیتی سبب توجه و دقت ویژه و راهبردی در انتخاب وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. خروجی کمیته مربوطه در نهایت معرفی گزینه ای به اتکاء نخبگی، توانمندی و سوابق درخشان در حوزه ارتباطات و فناوری یعنی سید ستار هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی بود. رای بالای نمایندگان مجلس دوازدهم به این گزینه متخصص و جوان در نوع خود را باید معنادار و کم سابقه در تاریخ مجلس دانست.
فشارها خیلی زودتر از آنچه تصور می شد آغاز شد و بسیاری ها انتظار داشتند وزیر در همان هفته های اول معضل فیلتر ینگ که یک تصمیم فرا وزارتی و اساسا خارج از اراده یک وزارتخانه تنها و از قبل بوده است را رفع نماید. به رغم این موضوع مجموعه وزارت و شخص وزیر با ارایه برنامه و تاکید بر خطرات و آسیب های فیلترینگ از جمله زیان ۵۰ هزار میلیاردی ناشی از این موضوع و آلودگی شبکه ملی، رئیس جمهور و بخش های دیگری از مجموعه تصمیم گیری را در مسیر رفع فیلترینگ همراه کرده اند و باید بزودی انتظار اتفاقات خوب در این حوزه را داشت.
پیگیری «فیلترینگ» تنها برنامه کار وزارت نبود و در طی مدت صد روز گذشته شاهد اتفاقات بزرگ و چشمگیری در مجموعه بزرگ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده ایم که می توان فهرست وار موارد زیر را با توجه به اشاراتی که به مورد اول گردید، بر شمرد.
۱- پیگیری شعار رفع فیلترینگ رئیس جمهور و استواری مجموعه وزارت بر پیگیری و تسهیل در رفع این مسئله
۲- دستاوردهای بین المللی و سفرهای خارجی و انعقاد تفاهم نامه های همکاری ذیل دیپلماسی فناوری .
۳- تلاش برای بازگشت اپراتورهای ارتباطی به شرایط مطلوب و حمایت های لازم از این اپراتورها
۴- برگزاری نشست های مهم و هدفمند با جامعه علمی نخبه کشور در جهت توسعه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان و کمک به بهره گیری از ظرفیت جوانان و جلوگیری از مهاجرت این گروه از جامعه
۵- برنامه جدی در جهت رفع مسائل ، مشکلات ، راهکارها و پیشنهادات برای بهبود فضای کسب و کارها و ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در کشور
۶- پیگیری جدی در راستای تکمیل شبکه ملی اطلاعات و اجرای طرح ملی فیبر نوری کسب و کارها و منازل FTTX و توسعه شبکه تلفن همراه مبتنی بر نسل های جدید از جمله نسل جدید ارتباطی مانند ۵G
۷- رفع ممنوعیت واردات آیفون و رفع مشکل رجیستری گوشی های وارداتی با هماهنگی وزارت صمت و همچنین اصلاح تعرفه های گمرکی مربوطه که با توجه به فشارها و مخالفت ها با این طرح ها ، چنین توفیقاتی از جمله دستاوردهای قابل قبول در صد روز اخیر بوده است .
۸- پیگیری رفع مشکلات کارکنان، بازنشستگان، کارگزاران روستایی و ایثارگران مرتبط با شرکت مخابرات و همچنین ارتباط بدون واسطه و صمیمانه با مردم و پیگیری خواسته های مردمی
۹- حمایت از تولید کنندگان داخلی در جهت مقابله با تحریم های صنعت ارتباطات
۱۰- و یک اتفاق بزرگ و بین المللی که واکنش های زیادی در سطح داخلی و جهانی داشت پرتاب موفق ماهواره های ایرانی کوثر و هدهد به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین می باشد.
می توان لیست بلند بالاتری از موارد ذکر شده ارایه داد از جمله برنامه های وزارت در مقوله هوش مصنوعی، حمایت از دولت الکترونیک به عنوان مهم ترین ماموریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، اضافه شدن بیش از دو و نیم میلیون نفر به کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از ابتدای دولت تاکنون ، اقدام برای توسعه ترانزیت بین المللی در شرکت ارتباطات زیرساخت و موفقیت سازمان پست در دریافت لوح تقدیر نوآوری از سوی اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد. اما مهم تر و فراتر از آن چه در طی این مدت و در تحلیل عملکرد سید ستار هاشمی محرز و روشن بود؛ نگاه ابتکاری و خلاقانه وی و مجموعه وزارت در حوزه ای مهم و اصطلاحا آنلاین است که کوچکترین سهل انگاری و اهمالی به منزله عقب ماندن از رشد و شتاب علمی و تکنولوژیک در سطح جهانی است.
نکته مهم تر پرهیز مجموعه وزارت از حواشی و حرکت در مسیر و ریل تعریف شده از سوی دولت که برگرفته از خواست مردم است می باشد. طرح ها و برنامه های وزارت از حیث اهمیت و راهبردی بودن موافقان و مخالفان خود را دارد.همین امروز و در مقوله فیلترینگ کسانی هستند که صریحا از وضعیت فیلترینگ دفاع می کنند و هر گونه حرکت به سمت رفع این معضل را شدیدا مانع تراشی می نمایند . در سایر مقولات نیز چنین وضعیتی کم و بیش حاکم است اما مشی علمی و مبتنی بر نگاه وفاق گرایانه وزیر چه در عملکرد و چه در انتصابات در نهایت یک میانگین و معدل خوبی در پی داشته است .
در صد روز گذشته باید وزارت ارتباطات را در راس وزارتخانه هایی دانست که بیش از سایر وزارتخانه ها و حتی وزارت کشور در زیر فشار و انتقادات و مطالبه گری بوده است که البته مدیریت صحیح و به دور از هیاهو و احساسات، شرایط مناسبی را در حال حاضر ایجاد کرده است و جامعه آماده اتفاقات بزرگ و مهم تر می باشد .
برچسب ها :هاشمی، وزیر ارتباطات، صبح خرد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0