در قالب ستاد ۴۰۴۰منظومه های روستایی:
کارگاه آموزشی مدیریت آتش سوزی جنگل ها و مراتع و راهکارهای مقابله با آن در گچساران برگزار شد

به گزارش “صبح خرد “،کارگاه آموزشی مدیریت آتشسوزی جنگلها و مراتع و راهکارهای مقابله با آن در قالب طرح آبادانی و پیشرفت ستاد ۴۰۴۰ منظومههای روستایی در شهر گچساران برگزار شد.کارگاه آموزشی مدیریت آتشسوزی جنگلها و مراتع و راهکارهای مقابله با آن روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۳۱ با حضور مهرداد اکبریان مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت
به گزارش “صبح خرد “،کارگاه آموزشی مدیریت آتشسوزی جنگلها و مراتع و راهکارهای مقابله با آن در قالب طرح آبادانی و پیشرفت ستاد ۴۰۴۰ منظومههای روستایی در شهر گچساران برگزار شد.کارگاه آموزشی مدیریت آتشسوزی جنگلها و مراتع و راهکارهای مقابله با آن روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۳۱ با حضور مهرداد اکبریان مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، فرجالله استلاحی معاون عمرانی فرمانداری گچساران، مرتضی جعفری معاون پژوهشی پژوهشکده، مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط، دهیاران و اعضای شورای ۵۲ روستای طرح آبادانی و پیشرفت ستاد ۴۰۴۰ منظومههای روستایی شهرستان گچساران در محل سالن اجتماعات فرمانداری گچساران برگزار شد.
در این کارگاه جعفری معاون پژوهشی پژوهشکده ضمن ارائه اهداف برگزاری این کارگاه افزود؛ تحلیل آتشسوزیهای رخداده در کشور نشان میدهد که حدود ۵ درصد این آتشسوزیها به عوامل طبیعی، ۵ درصد عوامل انسانی عمدی و ۹۰ درصد به عوامل انسانی غیرعمدی منتسب میشود. معاون پژوهشی پژوهشکده افزود مقابله با آتشسوزی دارای ابعاد مختلف فنی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است و نیازمند شناخت صحیح، درک از خطر و تشویق به اقدام مؤثر برای مقابله با آن است. جعفری گفت این مهم با مدل مسئولیت مشترک که در آن جوامع محلی و نهادهای حاکمیتی و دولتی لازم است با هم همکاری کنند تا با به حداکثر رساندن آمادگی، خطر آتشسوزی را به حداقل برسانند.
جعفری افزود یکی از راههای ایجاد درک و نگرش جامعه نسبت به خطر آتشسوزی جنگلها و مراتع؛ ایجاد گروههای کاری متشکل از ذینفعان کلیدی در این زمینه است که یکی از اهداف اصلی این کارگاه است.
اکبریان مدیرکل دفتر حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز کرد: حضور فعال دهیاران، روستائیان، داوطلبین و گروههای جهادی در عرصه حریق نیازمند آموزشهای مناسب و تجهیز نیروهای داوطلب است. وی تصریح کرد: هدف از این نشست که با ابتکار پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار گردیده است، ایجاد ساختاری منسجم و نهادی است که مردم علاقهمند بتوانند در قالب آن فعالیت و از خسارات ناشی از حریق جلوگیری نمایند و این ساختار بر اساس تفکر منظومه پیشرفت و آبادانی روستا طراحیشده است. ایشان افزود بر اساس قانون مدیریت بحران کشور و حمایت قضایی، افراد برای مشارکت در عملیات اطفای حریق باید در سامانهای ثبتنام و آموزشهای لازم را ببینند. وی به تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن بر کشور اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر، شاهد رشد قابلتوجهی در حریقهای جنگلی بودهایم. وی افزود: میزان حریقها در سالجاری نسبت به مدت مشابه ۱۱۰ درصد افزایش یافته که این روند در سطح کشور بهطور خاص در شهرستانهای مختلف مشاهده میشود که این افزایش خطرناک است. وی تصریح کرد: پاکسازی نقاط بحرانی و جادهها و آمادهسازی جنگلها برای مقابله با حریقها از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در زمینه آتشسوزی است.
مدیر دفتر حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: تجهیزات موردنیاز برای اطفای حریق در این حوزه بسیار سنگین و حجیم هستند، بهطوریکه همکاران گاهی اوقات در حملونقل آنها دچار مشکل میشوند. اکبریان ادامه داد: هماکنون تلاشهایی برای بهروزرسانی و ارتقاء این تجهیزات انجام میگیرد، ازجمله نمونهای از این تلاشها، تبدیل آتشکوب به دستگاهی دومنظوره است که در قالب عصای کوهنوردی قابلاستفاده و میتواند به حالت اولیه برگردد. در ادامه این کارگاه اقدامات موردنیاز برای ساختارسازی و تشکیل گروههای دیدهبانی و کشف، پیشگیری، پشتیبانی و امداد و نجات و اطفا حریق کمخطر و عملیات پس از حریق، تشریح وظایف گروههای مذکور و ثبتنام اعضای گروهها در سامانه ملی همیاران طبیعت اقدام شد.
قابلذکر است تهیه و اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی گچساران از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به پژوهشکده سوانح طبیعی محول شده است.
خبرنگار: صدیقه محمدی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0