تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 مرداد 1404 - 23:44

بعد از آبریز نوبت گندمکار شد؛

خوزستان دوباره علیه انتقال آب در کهگیلویه معترض شد

خوزستان دوباره علیه انتقال آب در کهگیلویه معترض شد
کهگیلویه سرزمینی است که سرچشمه‌های حیاتی‌اش سال‌هاست تامین‌کننده زندگی مردم و کشاورزی مناطق پایین‌دست بوده است. حالا که قرار است بخشی از این حق طبیعی با اجرای پروژه انتقال آب منطقه گندمکار به دیشموک و چاروسا بازگردد، برخی مسئولان خوزستان با پناه بردن به بهانه‌های زیست‌محیطی، مانع احقاق این حق می‌شوند. مردم و کارشناسان هشدار می‌دهند: حفاظت از محیط‌ زیست مهم است، اما هرگونه تأخیر در اجرای طرح نباید به قیمت پایمال شدن حق کهگیلویه باشد.

دهدشت-صبح خرد؛ پس از انتقاد تند نماینده کهگیلویه از نماینده رامهرمز درباره مخالفت با انتقال آب از منطقه گندمکار به دیشموک و چاروسا، این‌بار نیز اعتراضات در خوزستان بالا گرفته است. معترضان می‌گویند اجرای این طرح با عنوان «انتقال آب از گندمکار به دیشموک و چاروسا» به بهانه‌های زیست‌محیطی، ضربه‌ای به منابع آبی استان خواهد بود؛دقیقا مثل همان دلایلی که برای احداث آبریز داشتند.

فضل‌الله‌پور، معاون سیاسی استاندار خوزستان، در گفت‌وگو با ایلنا گفت: «با توجه به حساسیت اجتماعی و پیامدهای احتمالی این طرح، بازدیدی از سرچشمه رودخانه انجام دادیم تا ضمن گفت‌وگو با مردم، ابعاد اجتماعی، زیست‌محیطی و کشاورزی پروژه بررسی شود.»

او افزود: «در این بازدید بر لزوم ارزیابی دقیق پیوست‌های اجتماعی و بررسی اثرات انتقال آب بر زندگی مردم تأکید شد.» به گفته او، فردا (جمعه) جلسه‌ای فوق‌العاده به ریاست استاندار و با حضور نمایندگان ایذه، باغملک و رامهرمز و کارشناسان حوزه آب و برق برگزار می‌شود تا نتایج بررسی میدانی جمع‌بندی شود.

رودخانه اعلاء؛ شریان حیاتی خوزستان

رودخانه اعلاء یا جوکنک، از کوه‌های غارون و گندمکار سرچشمه گرفته و پس از گذر از روستاها و مزارع متعدد، بخش بزرگی از کشاورزی ایذه، باغملک، رامهرمز و بهمئی را سیراب می‌کند. این رودخانه پس از پیوستن به مارون، رود جراحی را تشکیل می‌دهد که به تالاب شادگان و در سال‌های پرآب به خلیج فارس می‌ریزد.

هرگونه انتقال غیرکارشناسی آب از این رودخانه، به گفته کارشناسان، می‌تواند تهدیدی جدی برای کشاورزی، معیشت و محیط‌زیست این مناطق باشد.

چهارشنبه ۲۲مرداد ۱۴۰۴ سید محمد موحد در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از اظهارات نماینده رامهرمز درباره روستای گندمکار، آن را «بی‌معنی» خواند و تأکید کرد که موضوع آب میان دو استان باید با مدیریت فوری استانداران پایان یابد.

موحد با ابراز تأسف از انتشار نامه نماینده رامهرمز در فضای مجازی گفت: «یکی از نکات بسیار تأسف‌آور که از دیشب تا کنون مشاهده کرده‌ام، این نامه است. به همه کسانی که در فضای مجازی اظهار نظر می‌کنند، می‌گویم اگر توانستند بگویند روستای گندمکار در کدام منطقه است، جایزه‌ای خواهم داد. این موضوع بی‌معنی است. آبی که متعلق به مردم است را به چالش می‌کشند و حتی یکی از آن‌ها پیامی داده و گفته مردم می‌خواهند به آنجا بیایند. مگر مردم اینجا مرده‌اند که شما می‌خواهید به آنجا بیایید؟ این چه حرف‌هایی است؟»

“صبح خرد”؛ سال‌هاست که کهگیلویه بزرگ  آب خود را به دیگر مناطق می‌بخشد و در برابر محرومیت و کم‌آبی ایستاده است، اما امروز حق طبیعی مردم این استان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود. توقف یا تعلل در اجرای سد آبریز و امروز مخالفت خوزستان با پروژه گندمکار به بهانه‌های زیست‌محیطی که بیشتر بهانه‌ای برای سنگ‌اندازی است و در ادامه عدم تکمیل سد های کوچک در کهگیلویه مثل سرپری ، ظلمی آشکار به مردم این دیار است؛ مردمی که شایسته‌اند از سرچشمه‌های خود بهره‌مند شوند و امنیت آبی داشته باشند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 3
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ناشناس جمعه , 24 مرداد 1404 - 22:46

انتقال اب نابودی رو به دنبال داره .اگر عرضا داشتین حلوی انتقال اب از کهیلوبیه به اصفهان رو می گرفتین

مهران شنبه , 25 مرداد 1404 - 14:16

کدوم آب از کهگیلویه به اصفهان منتقل میشه؟!

نصیر دوشنبه , 27 مرداد 1404 - 6:58

از یاسوج وارد چهار محال میشه و منتقل میشه اصفهان اصولا ۸۵ درصد آب کهکیلویه وارد چهار محال میشه و دو رود خانه جنوبی این استان یک دهم رو خانه های شمالی استان آب دارند و در اصل فصلی هستن

رفتن به نوار ابزار