تاریخ انتشار : شنبه 8 آذر 1404 - 11:37 - شنبه 29 نوامبر 2025 - 11:37

اثر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دهدشت منتشر شد؛

راهکاری نوین برای مدیریت منابع آب کشور

راهکاری نوین برای مدیریت منابع آب کشور
کتاب جامع " سدهای زیرزمینی"؛ راهکاری نوین برای مدیریت منابع آب کشور توسط عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت انتشار یافت.

دهدشت_صبح خرد؛  کتاب جامع ” سدهای زیرزمینی، به عنوان راهکار مدیریتی منابع آب کشور” برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی و توسط انتشارات علمی و دانشگاهی این دانشگاه به زیور طبع آراسته شد.

این اثر ماندگار، حاصل تلاش‌های پژوهشی و علمی دکتر خسرو شفیعی مطلق، عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت است.
دکتر خسرو شفیعی مطلق، استادیار و دارای دکترای تخصصی مهندسی منابع آب، پیشینه‌ای غنی در زمینه مدیریت و مهندسی منابع آب، هیدروژئولوژی، هیدرولوژی مهندسی و آب زمین‌شناسی و مدل‌سازی سفره‌های آب زیرزمینی دارد. وی با ارائه مقالات و طرح‌های پژوهشی متعدد در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی، همواره بر اهمیت مدیریت پایدار منابع آبی تاکید کرده است.
با توجه به چالش‌های جدی کمبود آب و نیاز مبرم به مدیریت بهینه منابع آبی در کشور، انتشار این کتاب، گامی مهم در ارتقاء دانش و تخصص دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته‌های مهندسی منابع آب، هیدروژئولوژی، مهندسی عمران- مدیریت منابع آب، مهندسی منابع طبیعی، آبخیزداری و آبخوان‌داری محسوب می‌شود. این کتاب با رویکردی جامع‌تر نسبت به نمونه‌های موجود و استفاده از مطالعات موردی (Case study) بومی استان، یک منبع علمی کارآمد و کاربردی به شمار می‌رود.
سدهای زیرزمینی، سازه‌هایی هستند که با هدف ایجاد مانع در برابر جریان طبیعی آب زیرزمینی و تشکیل یک مخزن ذخیره آب، طراحی و ساخته می‌شوند. این سازه‌ها به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، نقش حیاتی در تامین نیازهای آبی ایفا می‌کنند. هرچند تامین آب توسط این نوع سدها برای حجم‌های کم انجام می‌شود و نمی‌تواند به عنوان یک روش کلی برای تامین کل نیاز آبی مطرح باشد، اما مزایای بی‌شماری نسبت به روش‌های سنتی ذخیره‌سازی آب دارند. از جمله این مزایا می‌توان به حذف مشکلاتی نظیر نرخ بالای تبخیر، آلودگی آب، و جلوگیری از ورود آب شور به منابع آب شیرین اشاره کرد.
انتشار این کتاب، نه تنها به تقویت مبانی علمی و دانشگاهی در حوزه مهندسی منابع آب کمک شایانی می‌کند، بلکه راهکارهای عملی و نوین را برای مقابله با بحران آب و تضمین آینده آبی کشور ارائه می‌دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 11 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 11
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

جابر اردشیرخوب شنبه , 8 آذر 1404 - 15:10 - شنبه , 29 نوامبر 2025 - 15:10

با توجه به سوابق علمی و اجرایی ارزشمند دکتر شفیعی مطلق در زمینه منابع آب و هیدرولوژی ، ایشان از مفاخر علمی کشور در این زمینه می باشند و آرزوی موفقیت روز افزون این استاد بزرگ را از درگاه خداوند متعال خواهانیم.

ناشناس دوشنبه , 17 آذر 1404 - 21:32 - دوشنبه , 8 دسامبر 2025 - 21:32

درود بر شما

غلام محمد دهدارپور شنبه , 8 آذر 1404 - 20:49 - شنبه , 29 نوامبر 2025 - 20:49

دغدغه یک محقق دانشگاه از منطقه ای که دران سکونت دارد نشأت می‌گیرد گرچه کشور شمول وچهان شمول هم می‌تواند باشد .چون راهکار نویسنده ویا محقق رفع بحرانی است ک ب عینه مشاهده می‌کند وقطعا قابل تعمیم هم خواهد بود بنابراین هر کس ب میزان احساس مشکل حیاتی اینگونه، بايد اين عزیزان را تقدیر قرار دهد بنده ب نوبه خود زماتشان را پاس میدارم واز متولیان امر آب درخواست استفاده از نظرات هوشمندانه این عزیزان را طلب می نمایم

علی بهمن کار شنبه , 8 آذر 1404 - 21:22 - شنبه , 29 نوامبر 2025 - 21:22

درود بر دایی عزیز گرانقدر و علمی

ناشناس شنبه , 8 آذر 1404 - 21:23 - شنبه , 29 نوامبر 2025 - 21:23

خدا عاملین گرانی ارزاق عمومی (برنج .گوشت .مرغ .لبنیات .را در دودنیا خوار وذلیل کند یهودی صفتهای پست فطرت اینگونه ایران را میخواهند نابود کنند
خداوند خودشان وایل وتبارو دودمانشان را به عذاب بی پایان دچارکند .امین

علی بهمن کار شنبه , 8 آذر 1404 - 22:28 - شنبه , 29 نوامبر 2025 - 22:28

عالی ترین ها تقدیمات باد دایی جان

ناشناس سه‌شنبه , 7 بهمن 1404 - 1:06 - سه‌شنبه , 27 ژانویه 2026 - 1:06

سپاسگزارم از لطفتون

علیرضا دهگانی یکشنبه , 9 آذر 1404 - 18:48 - یکشنبه , 30 نوامبر 2025 - 18:48

درود استاد عزیز و گرانقدر،باعث افتخاری دکتر جان

مقدم چهارشنبه , 12 آذر 1404 - 0:49 - چهارشنبه , 3 دسامبر 2025 - 0:49

کتاب شما یقیناً ستونی محکم در بنیان دانش و فرهنگ خواهد بود. انتشار کتاب شما را به عنوان یک موفقیت علمی و فرهنگی تبریک می‌گوییم. امیدواریم این اثر بتواند نقش به سزایی در تعمیق دانش و فهم ما از جهان ایفا کند. در تبریک این دستاورد بزرگ، به شما بابت نویسندگی و تلاش‌هایتان در انتشار این کتاب، سپاسگزاری می‌کنیم.

ناشناس سه‌شنبه , 7 بهمن 1404 - 1:05 - سه‌شنبه , 27 ژانویه 2026 - 1:05

درود بر شما

مقدم چهارشنبه , 12 آذر 1404 - 0:49 - چهارشنبه , 3 دسامبر 2025 - 0:49

کتاب شما یقیناً ستونی محکم در بنیان دانش و فرهنگ خواهد بود. انتشار کتاب شما را به عنوان یک موفقیت علمی و فرهنگی تبریک می‌گوییم. امیدواریم این اثر بتواند نقش به سزایی در تعمیق دانش و فهم ما از جهان ایفا کند. در تبریک این دستاورد بزرگ، به شما بابت نویسندگی و تلاش‌هایتان در انتشار این کتاب، سپاسگزاری می‌کنیم.