گزارش “جمانیوز” از۲۳ سال بلاتکلیفی “فسفات چرام” / آماده باش سردار برای رونق فسفات

پایگاه خبری – تحلیلی “جمانیوز”(jamanews.ir) معدن فسفات چرام که از سال ۱۳۴۹عملیات اکتشافی آن آغاز و سال ۷۲به اتمام رسید در این مدت ۲۳ساله به کما رفته و همه تلاش ها برای احیا و برگشت آن کارساز نبوده است. سرویس اقتصادی :به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جمانیوز(صبح خرد)معدن فسفات چرام که از سال ۱۳۴۹عملیات اکتشافی
پایگاه خبری – تحلیلی “جمانیوز”(jamanews.ir)
معدن فسفات چرام که از سال ۱۳۴۹عملیات اکتشافی آن آغاز و سال ۷۲به اتمام رسید در این مدت ۲۳ساله به کما رفته و همه تلاش ها برای احیا و برگشت آن کارساز نبوده است.
سرویس اقتصادی :به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جمانیوز(صبح خرد)معدن فسفات چرام که از سال ۱۳۴۹عملیات اکتشافی آن آغاز و سال ۷۲به اتمام رسید در این مدت ۲۳ساله به کما رفته و همه تلاش ها برای احیا و برگشت آن کارساز نبوده است.
در این ۲۳سال گذشته و در دولت های مختلف و همچنین در شعارهای انتخاباتی کاندیداها و منتخبین مجلس کهگیلویه بزرگ در میادین شهر چرام و حتی استانداران و مسولان استانی و شهرستانی وعده های بسیاری داده شد اما هیچکدام به سرانجام نرسید.
اما در هنگامه انتخابات ۷اسفندماه ۹۴عدل هاشمی پور همانند دیگر کاندیداها و البته با شدت بیشتری اعلام نمودند “فسفات چرام آماده باش”همزمان با بقیه آماده باش ها و به نوعی امیدی تازه به این بیمار به کما رفته وارد نمود.
هر چند ایشان در روز همایش قدردانی از مردم چرام اعلام نمود که برای پیگیری فسفات و دیگر به موارد به تهران رفتم و به مسئولان گفتم یا عملیات اجرایی فسفات را شروع کنید یا بساط آن زا جمع کنید که ظاهرا عدل هاشمی در این سفر متوجه شده که بیماری فسفات چرام سخت و یا لاعلاج است.
اما نگارنده به عنوان یک شهروند چرامی و خبرنگار در طول ۲سال گذشته یکی از دغدغه های و پیگیری های خبری خود را از مسئولان ،بحث فسفات چرام را در نظر گرفته که با توجه به بحث روز این موضوع که دوباره بر سر زبان ها افتاد جهت یادآوری مسئولان ارشد استانی و همچنین منتخب تازه نفس کهگیلویه بزرگ پاره ای از تیترهای خبری این معدن خبرساز را به رشته تحریر در آوردم:
مهم ترین تیترها و مصاحبه های مسئولان در دو سال گذشته و ماجرای ناتمام فسفات چرام
۱مرداد ۱۳۹۳محمدعلی پورمند رئیس منابع طبیعی چرام در گفت و گو با خبرنگار تسنیم چرام اظهار کرد:مشکل زمین محل اجرای معدن فسفات چرام برطرف شد. که این تیتر در اکثر روزنامه ها و سایت های استانی بازتاب داشت.
۴مرداد۱۳۹۳داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت کهگیلویه و. بویراحمد:عملیات اجرایی تسطیح اراضی فسفات چرام آغاز شد.
داریوش دیو دیده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم چرام اظهارداشت:۵۱هکتار زمین برای فاز اول معدن فسفات چرام توسط منابع طبیعی به مجری طرح معدن فسفات چرام واگذار شد و دیگر در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
اما در ۱۲شهریورماه ۹۳رئیس سازمان صنعت و معدن استان بیان کرد:مطالعات استخراج معدن فسفات چرام تاکنون اجرا نشده است.داریوش دیو دیده گفت:اگر شرکت آیرما تا دو ماه فعالیت محسوسی در معدن چرام انجام ندهد اقدام قانونی برای خلع ید انجام می شود.
وی بیان کرد:عیار معدن فسغات چرام ۸درصد است که بهره برداری از آن سرمایه گذاری خاص می خواهد.
اما گزارشی در تاریخ ۹مهرماه ۹۳با عنوان:” ۲۱سال انتظار معدن فسغات چرام قربانی سهل انگاری سرمایه گذاران /فسفات چرام در سراشیبی سقوط
بزرگواری نماینده مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت:سرمایه گذار معدن فسفات چرام(شرکت آیرما)از کار شانه خانه می کند
اما در روز شنبه ۷مهر ۹۳داریوش دیو دیده در گفت و گو با خبرنگار چرام از احتمال لغو پروانه بهره برداری معدن فسفات چرام خبر داد .وی خاطر نشان کرد:به زودی معدن فسفات چرام تعیین تکلیف می شود و چنانچه کسی حاضر به سرمایه گذاری در این طرح مهم نشد پیش از این مردم را منتظر نمی گذازیم و تعطیلی پروژه فسفات چرام را اعلام می کنیم.
۱۶آذر ۹۳مدیرکل صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد:پروانه بهره برداری معدن فسفات چرام جهت ابطال به شورای عالی معادن رفت.
اما ۲۶آذر ۹۴بزرگواری نماینده کهگیلویه بزرگ در مجلس گفت:مقدمات راه اندازی فسفات چرام فراهم شده است.
اما شرکت” آیرما “به عنوان سرمایه گذار فسفات چرام در چند سال گذشته با راه اندازی دفتر و کارگاه در چرام یک پای ثابت ماجرای فسفات چرام بوده است.
شهرام شریعتی مدیرعامل شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما در گفت و گو با ماین نیوزاظهار داشت:در سال ۸۹پروانه معدن فسفات چرام را دریافت نمودیم.
شریعتی گفت:با توجه به اینکه در این مدت استان کهگیلویه و بویراحمد چندین استاندار عوض کرده ،در این مدت بارها قول و قرار هایی با ما گذاشته شد اما هیچ کدام از وعده ها عملی نشد.
وی گفت:مطالعات ما نشان می دهد که بهره برداری از معدن فسفات چرام همچنان اقتصادی بوده و ذخیره این معدن قابل معدن کاری و استخراج است.
مدیرعامل شرکت آیرما می گوید:این شرکت با انجام تحقیقات موفق به شناسایی فناوری شد و با استفاده از آن خاککم عیار فسفات را تنها با یک مرحله تغلیظ به اسید فسفریک ۸۵درصد که توجیه اقتصادی قابل قبولی دارذ تبدیل کرد که باعث شد تا ادامه پروژه با توجیه اقتصادی همراه شود.
نقش آقازاده ها در فسفات چرام
به گزارش”جمانیوز”هر چند علی محمد بزرگواری نماینده مجلس در دیماه ۹۳از دست داشتن آقازاده ها در پرونده معدن فسفات چرام خبر داده بود ،که رئیس سازمان صنعت و معدن استان آن را تکذیب کرد.
اما موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ۱۴شهریور ۱۳۹۴در گفت و گو با اینجانب اعلام کرد:سرمایه گذار فسفات چرام خلع ید می شود.
با نگاهی به صحبت های مسئولان استان و سرمایه گذار فسفات چرام متوجه تناقضات آشکاری می شویم که هنوز این معدن در کماست و عملا همه وعده های داده شده در این ۲۳سال گذشته بی نتیجه بود و باعث بالارفتن توقع مردم و از سوی دیگر با عدم اجرای عملیاتی این طرح صنعتی و معدنی جوانان جویای کار چرام سرخورده شده اند و ناامید از اجرایآن که می بایست مسئولان در این زمینه پاسخگو باشند.
“فسفات چرام آماده باش”
حال باید منتظر ماند ،عدل هاشمی منتخب کهگیلویه بزرگ که خودش را مرد پروژه ، میدانی و عملیاتی معرفی کرده ،فسفات چرام را به کدام سرمنزل
رهنمون می کند آیا بساط آن را جمع می کند یا پروژه اشتغالزا را به معنی واقعی فعال می نماید.
امیدواریم با توجه به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری بر “اقتصاد مقاومتی” توام با “اقدام و عمل” شاهد شکوفایی و رونق اقتصادی نگین سبز استان (چرام)در سال پیشرو و سال های آینده باشیم.
همچنان مثل ۲۳سال گذشته منتظر می مانیم!!
گزارش:علی یاری زاده
پایگاه خبری – تحلیلی “جمانیوز”(jamanews.ir)
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0