بسیار عالی و زیبا
نگارش"سید یاسر موسوی نژاد"؛
وظیفه آموزش و پرورش چیست؟
“یاسرموسوی نزاد”/”صبح خرد”؛ وظیفه آموزش و پرورش چیست؟
با نگاهی اجمالی به ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین که شامل؛
۱- تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی
۲- تعلیم و تربیت زیبایی شناسی هنری
۳- تعلیم و تربیت زیستی بدنی
۴- تعلیم و تربیت علمی فناورانه
۵- تعلیم و تربیت اجتماعی سیاسی
۶- تعلیم و تربیت اقتصادی حرفه ای ؛ می باشند می توان فهمید که هدف نظام تعلیم و تربیت، پرورش شهروندی مومن، اخلاق مدار، جستجو گر، خلاق و آزاده است که با تربیت نسل هایی با این ویژگی ها جامعه ای آگاه و عدالت خواه و آزاد اندیش و عملگرا خواهیم داشت که همان حیات طیبه است.
ولی آنچه سالها از آموزش و پرورش می بینیم با وظایف ذاتی این نهاد مطابقت ندارد و آموزش و پرورش تبدیل به ماشین تولید ربات تست زنی تبدیل شده است.
در واقع وظیفه آموزش و پرورش، کمک به رشد و توسعه فردی در همه زمینه هاست و باید خروجی آموزش های این نهاد شهروندی سالم و مسئولیت پذیر باشد برای رسیدن به این هدف باید حلقه های گمشده زیادی بیابیم.
در این میان علی رغم تلاش های انجام شده هنوز به این مهم دست نیافتیم چرا که هنوز نتوانستیم برخی خانواده های دانش آموزان را قانع کنیم که اگر شما فرزندی دارای ویژگی های اخلاقی مناسب ومسئولیت پذیر داشته باشید بسیار مهم تر از داشتن فرزندی دارای قدرت تست زنی بالا می باشد.
در این میان آموزش فرهنگیان و
برگزاری کارگاه های آموزشی برای آنها و اقناع آنها که تدریس با رویکرد تربیتی مهم ترین وظیفه هر معلم است یکی دیگر از حلقه های گمشده این زنجیر است.
نکته دیگر اینکه دروسی باید تهیه و تدوین شود که به دانش آموز کمک می کند برای شناخت خود و توانمندی های خود و همچنین ضروری است که دیدگاه معلمان و مدیران مدارس و حتی مسئولان اداری از شهرستان و مناطق تا ادارات کل و وزارت خانه نسبت به دروسی مثل مدیریت و سبک زندگی در دوره متوسطه اول و در دوره متوسطه دوم نیز دروسی مثل تفکر و سواد رسانه ای و انسان و محیط زیست و… تغیر کند و بسیار جدی تر گرفته شود.
لذا بر اساس راهبرد های سند تحول بنیادین که دستگاه تعلیم و تربیت وظیفه دارد دانش آموزانی تربیت کند برای تحقق مرتبه ای از حیات طیبه در همه ابعاد، لذا باید این روند که در برخی موارد به بخشنامه محوری اکتفا کرده و صرفا در حد بخشنامه ها و آیین نامه هایی است که اجرایی نمی شود، تغیر و عملیاتی شود.
البته با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کم اثر کردن کنکور و تاثیر معدل و امتیاز آور کردن آن برای داوطلبان ورود به دانشگاه می توان امیدوارانه به جلو گام برداشت و امید داشت که هر سال مافیای تست زنی از سیستم آموزشی دور تر شود.
قطعا با عملیاتی شدن نگاه سند تحول، تحولی بنیادین در فرهنگ عمومی جامعه شکل می گیرد و به طبع آن در همه عرصه ها اعم از اقتصادی و… موفق تر هستیم.
سید یاسر موسوی نژاد
برچسب ها :#آموزش وپرورش #صبح خرد #یاسر موسوی نژاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
اگر پول حلیم ها را می بخشی عالی هست
خیلی عالی
درود بر صبح خرد و قلم شیوای سید موسوی
افسوس ک دلسوزی وجود ندارد برای پیشنهادات علمی شما در حوزه آموزش
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 4 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 4