با مردم صادق باشید؛
آیا “پل بیدانجیر”؛ پایانی است بر “سد آبریز”!؟

“صبح خرد”؛ در هفتههای اخير با حضور کیامرث حاجیزاده _معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد_ و برخی دیگر از مسوولان استانی، پل روستای «بید انجیر» کلنگزنی شد.
فارغ از اینکه احداث پل در چنین مناطق محرومی دارای ضرورت است، اما بنا به برخی منابع آگاه این پل در مخزن سد آبریز قرار دارد که در صورت شروع به فعالیت برای احداث سد ۱۰ خانوار ساکن در روستا باید به نقطه دیگری منتقل شوند. اما گفته میشود که این پل ۶۲ متری در روستای «بید انجیر» بر روی رودخانه مارون احداث خواهد شد و این روستا را به جاده پاتاوه_ دهدشت متصل میکند.
مسئولان استانی بهویژه معاون عمرانی استاندار که تاکنون مواضع صریحی در خصوص سد آبریز اتخاذ نکرده به یک باره پلی با هزینه ۵۵ میلیارد ریال و قرارداد ۱۲ ماهه کلنگ زنی میکند که بنظر میرسد اگر بنا به احداث سد در این منطقه باشد، معارض و غیرمفید تلقیمی شود.
اگر قرار است آبریز پیگیری شود، احداث پل در محل مخزن سد چه معنایی میتواند داشته باشد؟ اگر قرار است اهالی روستا در مراحل ساخت سد نقل مکان کرده و روستا را ترک کنند این هزینههای سرسام آور میلیاردی با چه منطقی توجیهپذیر است؟
آیا این هزینه را نمیتوان جهت تملک اراضی به اهالی برای احداث سد واگذار کرد؟ آیا این اقدامات توسط برخی مسوولان برای دلسرد کردن مردم از احداث سد آبریز نیست؟ چگونه بعد از گذشت ۴۰ و اندی سال به یکباره معاونت عمرانی استاندار که خوزستانی نیز میباشد یاد مردم محروم بید انجیر افتاده است؟
در حالی که برخی اوقات زمان اتمام پروژهها در استان کهگیلویه و بویراحمد تا دهه ها طول میکشد، چرا به مجری پروژه ضرب الاجل ۱۲ ماهه داده میشود؟
همه اینها سوالاتی که میبایست توسط مسوولان زیربط به ویژه معاون عمرانی استاندار باید به آن پاسخ دهند. یکی از کارشناسان در این خصوص گفت: پلی که چند روز پیش برای بید انجیر کلنگزنی شد حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد. این پل با دهانه ۶۲ متری که عرشه فولادی آن مربوط به شرکت نفت گچساران بود، به صورت اهدایی آن را به کهگیلویه دادند.
تنها نصب پل با تعدیلش ۷ میلیارد تومان است. البته زیرسازی آسفالت جاده نیز حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد. با این هزینهها میتوان پرسید این هزینهها برای ۱۰ خانوار که قرار است جابجا شوند، قابل توجیه است؟ اما برای سد آبریز فقط ۱۶ میلیارد تومان؟
با احداث این پل، مهاجرت معکوس صورت میگیرد و افراد ساکن در شهر به روستا برمیگردند. بنابراین معارضات زیادی برای سد آبریز به وجود میآید.
اگر بنا بر حمایت از سد آبریز است اینگونه احداث تناقض آمیز پروژه را نمیتوان با دید مثبت به آن توجه کرد، اگر احداث سد آبریز درکار نیست و مسوولان صرفاً جهت اقناع افکار عمومی و مردم در حرف و نه در عمل از آن حمایت میکنند، پس هر چه زودتر جهت تنویر افکار عمومی آن را روشن کنند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0