نقد "محمد بهرامی" در دفاع از منابع آبی استان؛
شما مسئول و مدیر و نماینده کدام آب و کدام خاک هستید؟ دلواپس و نگران کدام مردم هستید؟

“صبح خرد” /”محمد بهرامی”؛ گاهی آنقدر وقت تنگ است و موضوع پراهمیت که باید بی مقدمه و بی اتلاف زمان و بی اسراف قلم و کاغذ سراغ اصل موضوع و حرف آخر رفت؛
جناب آقای استاندار، نمایندگان محترم استان و مسئولین مربوطه؛
شما مسئول و مدیر و نماینده کدام آب و کدام خاک هستید؟ دلواپس و نگران کدام مردم هستید؟ آب و خاک و درخت و محیط زیست، بومی منطقه بودن، اصالت زندگی، کوچ اجباری، تاریخ و تمدن یک دیار، پارک ملی، مشاغل محلی، توسعه پایدار، گیاهان دارویی و دهها واژهی درشت دیگر زندگی، در انبار واژه گان شما چه تعریف و اهمیتی دارد که اینگونه جلوی چشم تان عده ای که معنا و مفهوم و اهمیت اعتماد مردم را درک نمی کنند یا بخاطر منافع خودشان آن را دور میزنند چون سیلی ویرانگر بالا و پایین این دیار ( بویراحمد، دنا، مارگون و استان ) را با سدهایی چون تنگ سرخ و خرسان، در می نوردند و این همه خسارت به جا می گذارند و از شما صدایی در نمی آید؟ واقعا نمی دانید یا نمی بینید که سدی چون سد خرسان ۳ با آن طراحی زشت اولیه و جابجایی مرزانه، چه افتضاح و زیان های جبران ناپذیری به بار می آورد؟ فعالان و کارشناسان دلسوز محیط زیست دیگر با چه زبان و قلمی دل نگرانی خود و آثار مخرب این سد خرسان ۳ را بگویند و بنویسند تا شما از پی این غارت آشکار، غیرتی در رگ هایتان جاری شود؟
_ زیر آب رفتن ۱۷ روستا
_ انتقال بین حوضه ای آب و …
_ کوچ اجباری و اثرات زیان بار حاصل از این کوچ برای کوچ کنندگان و حاشیه نشینی و آثار تلخ این حاشیه نشینی
_ آثار زیان بار آن بر رود کارون و بخشی از مردم خوزستان
_ خطر نابودی پارک ملی دنا
_ از بین رفتن اصالت زیستی و بومی این ۱۷ روستا که خود کتابها درد و نگرانی است
_ زیر آب رفتن قبرستان ۵ هزار ساله و نابودی بخشی از تاریخ منطقه
_ نابودی توسعه پایدار
_ نابودی مشاغل محلی
_ نابودی گیاهان دارویی خاص و نادر ایران
و دهها آثار مخرب دیگر. هر کدام از این آثاری که تیتروار گفته شد خود قصه پر رنج و غصه ای دارد که می تواند ساعتها تِمِ یک گفتگوی طولانی باشد.
این سدها، سدهای بی اعتمادی بین مردم و مسئولین هستند. در شرایطی که ما بیشتر از همیشه باید وحدت و یکدلی داشته باشیم و اعتماد بین مردم و مسئولین محکم تر از همیشه باشد، این دیوارهای بلند تفرقه و بی اعتمادی را بشکنید و فرو ریزید. این چه بنایی است که اکثر کارشناسان و مردم منطقه از آن رضایت ندارند ولی اصرار بر ادامهی آن داده می شود؟ کجای دنیا تمام زندگی و زیست یک منطقه را نابود میکنند تا شاید منطقه دیگر مقداری آباد شود؟ ( که البته اگر در مقصد آبادانی شود و مشکلی ایجاد نگردد) اینکه ما همه یک ملتیم و از یک کشوریم با هزاران اشتراک که خواهان آبادانی و توسعه گوشه گوشه این کشور عزیز شکی نیست اما به عدالت و بدون تبعیض.
آن چه بیشتر از هر چیز دیگری مردم را ناراحت و بی اعتماد میکند این سکوت و عدم شفاف سازی شماست. نمی دانیم صدا و سیما بعنوان رسانه ملی نمی خواهد یا شما حاضر نمی شوید که در برنامه ای زنده و در حضور کارشناسان برای مردم شفاف سازی و رفع ابهام نمایید. شک نکنید اگر استدلال های شما منطقی و منصفانه باشد مردم مثل همیشه درک میکنند و انصاف دارند. همانگونه که آنجاها که مدیران و مسئولان خود را صادق دیده اند حتی اشتباهات سهوی شان را درک کرده اند و بخشیده اند.
این چه رازی است که همواره استانهای کم جغرافیای ما مبدا انتقال سرمایه ها بوده است و دیگران مقصد این انتقال سودآور؟ ماجرای سد تنگ سرخ و خرسان یکی از ماجراها و داستان های فراموش نشدنی تاریخ این منطقه خواهد شد و آیندگان بارها به آن رجوع خواهند کرد چرا که اثرات مخرب این سد به احوال و زندگی آنان در آینده خواهد رسید، پس به گوش و به هوش باشید و در جای درست این داستان قرار بگیرید. شما امروز مسئول هستید و پاسخگوی حال و آینده و تاریخ این دیار خواهید بود. مواظب رد پایتان در تقویم این آب و خاک باشید. مبادا که فرزندان و نوادگان ما، نام شما را هم ردیف سیل و خشکسالی و آفت های محیط زیست یاد کنند. تا دیرتر نشده، بلند شوید و نقش و دین خود را به مردم و منطقه و کشور و نظام و عدالت ادا کنید و دیوارهای بی اعتمادی را فرو بریزید.
محمد بهرامی
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0