تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 تیر 1402 - 13:01

گفت و گو با فعال اقتصادی کهگیلویه وبویراحمدی؛

تحلیل و بررسی سفر هیات دولت به کهگیلویه وبویراحمد/ماجرای پاکت گندم در جلسه با رئیس جمهور/وقتی نگذاشتند صدای مردم دهدشت و چرام به گوش رئیس جمهور برسد/چرا شبکه دنا صدایم را قطع کرد؟

تحلیل و بررسی سفر هیات دولت به کهگیلویه وبویراحمد/ماجرای پاکت گندم در جلسه با رئیس جمهور/وقتی نگذاشتند صدای مردم دهدشت و چرام به گوش رئیس جمهور برسد/چرا شبکه دنا صدایم را قطع کرد؟
من چند نکته کلیدی را با آن دانه های گندم دنبال میکردم گرچه استاندار نگذاشت و رئیس جمهور انقلابی هم نخواست تا پژواک صدای واقعی مشکلات مردم و تولید بطور خردمندانه از آن سالن بگوش مردم و مقامات و حتی شاید رهبری کشور بعنوان( نامگذار اصلی سالها ی اقتصاد مقاومتی ) برسد

تحلیل و بررسی سفر آیت الله رئیسی به کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با فعال اقتصادی استان

به گزارش“صبح خرد” از چرام ؛طی سفر هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد در در روزهای ۲۶و ۲۷تیرماه ۱۴۰۲برای بررسی و تحلیل این سفر گفت و گویی داشتیم با فعال اقتصادی و “عضو شورای عالی بخش خصوصی با دولت ” و پدر زیتون استان در شهرستان چرام و بررسی کنیم پیرامون حاشیه ای برای وی در جلسه با رئیس جمهور انقلابی دولت سیزدهم

 

۱-جناب آقای سردار حیدری بعنوان تولید کننده پیشرو کمی از حال و و هوای جلسه دولت با فعالان اقتصادی بفرمائيد؟

واقعیتش دلیل این مصاحبه این است که آقای رئیس جمهور در جلسه گفتن مطالب را به آقای استاندار بدهید تا به من انتقال دهد این گفت و گو در واقع بخشی از مطالب و دغدغه های هست و چون آقای استاندار را امانت‌دار خوبی نمی بینم برای انتقال بنابراین این گفت و گو را جهت اطلاع و رساندن پیام به رییس جمهور و مردم انتخاب کردم

صد البته که از سانسور صدای واقعی مردم در اون جلسه میتوان فهمید که بنانیست غیر گزارش انقلابی چیزی از اون جلسه به بیرون درج پیدا کند … اما در مجموع حال و هوای اون جلسه گفتنی نیست بیشتر درک کردنی است . زیرا جلسه عمیقا نیاز به تجزیه و تحلیل کارشناسان دارد ، یعنی نمیدانم از کجاش بگم .. از دکوراسیون زیبای جایگاه بگم یا از تدابیر فوق العاده امنیتی در کنترل مدعوین به جلسه بگویم یا از گزارشات شاخدار پیشرفت عملکرد دولت انقلابی در استان یا از صندلی‌ های خالی فعالان اقتصادی دعوت شده یا از ترکیب فامیلیت سرزمینی و یا از عزل و نصب دو وزیر دولت انقلابی در جلسه که توسط استاندار آقای محرابیان بعنوان وزیر نفت و آقای اوجی هم وزیر نیرو معرفی شدند !! و یا از ترکیب معنا دار هیئت دولت در این جلسه و عدم حضور برخی وزار و معاونین (موثر در توسعه پایدار) دولت و خلاصه یا از دیر اومدن آقای وحیدی وزیر محترم کشور و زود رفتنش از آن جلسه( البته آقای وحیدی در حال رفتن ۵۳ ثانیه با آقای موحد گفتگو کرد )، یا از شیوه انحصار طلبی مدیریت جلسه که حتی مجری برنامه استاندار بود تا مبادا کسی خارج از گود حرفی بزند وو.. بهرحال حوصله زیاد لازم دارد تا در مجموع نسبت سوال شما با حال و هوای جلسه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ بشود گفت و نوشت.. من ناچارم به همین بهانه برگی از تاریخ را ورق بزنم که . نقل شده به جناب ناپلئون بناپارت خبر دادند که ” ما در جنگ پیروز شدیم ” . ناپلئون پرسید چقدر تلفات دادیم ؟ گفتند : قربان ۶۰درصد از نیروهای ما کشته شدند .
ناپلئون گفت : با این حساب اگر یکبار دیگر پیروز بشویم تموم میشیم .
حالا من در این جلسه با نخبگان و فعالان اقتصادی نکته مهمی را فهمیدم که “استاندار کوه گیلویه و بویراحمد بسیار نگران پیشرفتهای ما فعالان اقتصادی در زمینه تولید هست” !!! لذا میخواستم بعرض ریاست جمهوری برسانم . آسید ابراهیم عزیز” اگر با روند گزارش استاندار یکم دیگه در تولید پیشرفت کنیم کار تولید تمومه “.

۲-حیدری فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش از علت قطع صدای وی درپخش مستقیم جلسه ۲۶/ تیرماه ۱۴۰۲ با رئیس جمهوری اسلامی انقلابی چه بود؟

راحت و خونسرد باتبسم ملایم گفت : پاسخ شما نزد شبکه دنا بعنوان رسانه امانتدار و مسولین انقلابی است و این را از آنها که قطع صدا کردند باید بپرسید نه از من که بعد جلسه خیلی بهم زنگ میزدند که تصویر شما داشتیم ولی مگه شما در سالن کنسرت موسیقی بودی که روی صدای شما موسیقی لری شنیده می‌شد ؟ . البته بنده بعنوان خبره در تولیدات کشاورزی با این قطع کردن ها بی نصیب نیستیم مثلا من بعنوان تولید کننده بطور مداوم قطع برق و آب و خشکاندن درختان زیتون در مزرع بوسیله دولت انقلابی را شاهدیم ، چون برقی که دولت‌های مرحوم هاشمی و اصلاحات زیرساخت آن را فراهم کرده بودن بواسطه ظاهرا تحریم دیگر توسعه پیدا نکرده لذا دولت انقلابی وظايف دولت با بخش خصوصی را بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی اشتباه گرفته. انگار مجبور هست دست از تولید انرژی بردارد و بقولی مدیریت تمام واحدهای تولیدی را خود دولت بعهده بگیرد!!! ظاهرا یک غلط املایی شده که اصل ۴۴ در قانون اساسی نوشته شده است . بله این گرگ سالهاست با گله آشناست… طبیعی است که برق چاهای کشاورزی و کانون‌ های تولیدی امثال ما باید قطع و به عراق و پاکستان برود ! یعنی دولت جهادی پایه ایثارگری دارد و به همین سبک بصورت الکترونیکی همه اشتراک‌های قطع مکند تا … حالا من میپرسم ، اصلا کی گفته ما کوه گیلویه و بویراحمدی ها حق داریم از آب استان در امر تولید استفاده کنیم ؟ !!! خب اینجا یک پارادوکس جدی است که “اگر ما در فعالیت‌های کشاورزی و اقتصادی موفق بشویم با این حساب فردا و فرداهای دیگر باید این اصطلاح مردم محروم را کجا بکار ببرند” !!؟

۳-سوال بعدی جناب حیدری شما پاکتی در دست داشتی که ظاهرا محتوای آن یک مشت گندم بود ولی به آقای رئیسی گفتید مهمترین راه کار برون رفت از مشکلات تولید در این پاکت هست … می شود واضح تر بفرمائید ماجرا چه بود؟

من چند نکته کلیدی را با آن دانه های گندم دنبال میکردم گرچه استاندار نگذاشت و رئیس جمهور انقلابی هم نخواست تا پژواک صدای واقعی مشکلات مردم و تولید بطور خردمندانه از آن سالن بگوش مردم و مقامات و حتی شاید رهبری کشور بعنوان( نامگذار اصلی سالها ی اقتصاد مقاومتی ) برسد . ابتدا خواستم بعرض همه برسد که “گندم از گندم بروید جو زجو ” یعنی به نوعی بگم این دانه های اگر هزار سال هم در اون پاکت باشند نه جوانه ای و نه دانه ای از آنها تولید نخواهد شد . میخواستم بگم عدم تولید در استان ما و به تبع در کل کشور در این ۴۰ ساله عاملیت انسانی دارد و کسی حق ندارد تا در این زمينه تقصیر عدم تولید و مشکلات سر راه تولید را بر گردن حوادث غیر مترقبه و عوامل محیطی بندازد . خواستم بعرض ریاست جمهوری برسانم که در دستگاه‌های اجرایی ( دولت ) هیچگونه وفاق ملی و هدف مشترکی برای تولید نیست و جای قانون برای تولید خالیه ، لذا قطعا تولید کننده تسلیم حوادث تلخ میشود و واحدهای تولیدی فعال هم غیر فعال خواهند شد . خواستم بگم که دغدغه رهبری انقلاب در قالب مصطلح اقتصاد مقاومتی را که شاید از پایه وقوع تاریخی در قرآن ( قصه یوسف ع و انبار کردن گندم…) گرفته باشند ولی ای کاش در اجرا هم مثل” مشورت دادن یوسف نبی به حاکم غیر موحد در امر تعبیر خواب” عمل بشود ، یعنی اینقدر کینه‌توزی علیه تولید نشود . اینجا هم اگر دنبال رونق اقتصادی هستیم روش حذف مخالف و رفتار امپریالیسم صفت را کنار گذاشته شود . چون بهرحال یک مخالفی شاید راه کاری برای حل مشکلات داشته باشد . در نتیجه عرض کنم تا مادامی که امنیت کشور سیاسی و اقتصاد کشور امنیتی هست هیچگونه انتظاری از پیشرفت عملکرد در تولید نداریم . و خواستم بگم فرصت آزمون و خطا تموم شده وقت عمل هست .

۴-آیا توانستی به عنوان یک تولید کننده در یکی از روستاهای شهرستان چرام که در موضوع فقر طبق آمارها در رتبه اول استان هست شخص رئیس جمهور را ببینید ؟

بله بعد اون فریادهایی که در میانه سالن زدم به اتفاق مامورین ویژه رفتم و رئیس جمهور را مستقیم دیدم . و نکاتی را بطور جدی مطرح کردم.

اول خط قرمز عموم مردم در احداث سد آبریز که حق مسلم مردم فهیم حوزه کوه گیلویه بزرگ است و تعبیر “بائک تجر و بائنا لاتجر” را بکار بردم.. دوم در حضور استاندار و آقای موحد از رئیس جمهور خواستم بصلاح شخصیت حقوقی ایشون نیست که جاده پاتاوه به دهدشت را افتتاح کند.

رئیس جمهور گفت چرا ؟ بهش گفتم حالا اگر میشه از سمت پاتاوه افتتاح کنید . پرسید مگه فرق داره؟ گفتم این‌طرف تکمیل نیست و بن بسته … آقای رئیسی خندید و گفت حتما درست میشه .. در نهایت گفتم آقای رئیس جمهور لاقل اونطرف دهدشت را افتتاح کنید و این‌طرف پاتاوه را کلنگ احداث بزنید . سوم مطلب گفتم چرا آقای استاندار در این سفر بصورت گزینش برای رسانه ها کارت همراهی و حضور در این سالن کارت صادر کرده است ؟

۵-به نظرت پربارترین قسمت های سفراخیر رئیس جمهور و هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد. چه بود ؟

تنها مطلب واقعی و مهم که در سفر دیدم جمله خانم خزعلی معاون رئیس جمهور بود که آمار مشکلات اجتماعی و بخصوص به آمار خودکشی در میان زنان اشاره داشت … چون این قبیل مشکلات زائیده فقر هست و از نظر کارشناسی خودکشی ها نتیجه فشارهای مختلف اقتصادی واجتماعی است و این وضعیت بسیار خطر آفرین است.
۶-به عنوان یک تحلیلگر سیاسی و اجتماعی حضرتعالی استقبال مردم را چطور دیدید؟

از نظر کیفی استقبال واقعی نبود و از حیث کمی هم باید عرض کنم استاندار و آقای رئیسی این حضور را مدیون موسسه های خیریه هستند که در ۲ هفته مانده به سفر پای کار آمدند تا این جو را حقیقی و مردمی جلوه دهند . البته خود همین بازی با فرمت تظاهرات انسانی کار هزینه دار و زمان بر است …

به نظرم در خصوص تظاهرات انسانی در استقبال نمره منفی دارند زیرا آنهایی که باید بدانند فهمیدند که خدعه کار عبسی است . البته خوبد توانستند اصل چگونگی اومدن مردم را پنهان نگه بدارند تا کسی نفهمد .

۷-بنظر شما دست آورد سفر دوم رئیس جمهوری به استان چه بود و چرا به چرام و دهدشت نیامد ؟

جواب این سوال از واضحات است که اولا این یک شو تبلیغاتی بود و بیشتر دستورالعمل اجرایی آن روی تخلیه شور و احساسات پاک و تصرف قلعه رویاهای صادقانه مردم موج میزد برای انتخابات آینده . یعنی در واقع برای مردم نبود . ثانیا اگر برای مردم بود پس مگه چرام و دهدشت و لنده و سوق اوکراینی بودند یا اجنبی بودند . حتما کاسه ای زیر نیم کاسه بود که هیچ گونه توجه ای به حوزه کوه‌ گیلویه بزرگ نکردند.

ثالثا در حوزه کوه گیلویه بزرگ دست دولت خالی بود و بنا نداشت بیاید و از طرفی بحث آبریز است که این دولت تابع فرامین کیهان هست لذا چون صلاح شریعتمداری رفع فقر از استان ما نیست دولت هم برنامه ای ندارد.

جالب هست بدانید که ما به بهانه استقبال از رئیس جمهوری در جریان افتتاح جاده در اولین تونل مردم چرام و دهدشت را فراخوان و دعوت به حرکت کردم تا در آنجا به این بهانه سد آبریز را فریاد بزنیم . ولی از پل قلعه گل تا تونل ۷ ایست و بازرسی گذاشتند و ۳ نقطه برادران انتظامی و ۴ نقطه سپاه با روحیه جنگی مستقر بودند .. بنده تنها توانستم یک ایستگاه به تونل بروم ولی همه مردم در ایستگاه اول متوقف شدند … خب این رفتارها درست نبود .

سردار حیدری فعال اقتصادی و باغدار نمونه زیتون در استان  با تشکر از اصحاب رسانه به نکته ظریفی هم اشاره کرد که کهگیلویه مظلوم و محروم در حوزه رسانه هم در این سفر نادیده گرفته شد علیرغم توانمندی های بسیار خوبی که بچه های کهگیلویه بزرگ دارند ولی متاسفانه این تبعیض هم روا شد.


گفت و گو :علی یاری زاده

تیرماه ۱۴۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.