کاش ناطق و جیمی یکم مراعات قوم میکردن
در نقد شبه رسانه ها و بلاگرها؛
دوربینت را زمین بگذار!

“ادریس کشاورز”؛ سواد رسانه ای یا Media Literacy از موضوعات نو جامعه جهانی است که بیش از سه دهه است با شتاب روزافزون نقش پررنگی در مناسبات وتحولات جهانی دارد و امروز میشود گفت تقریبا همه به ارزش،اثربخشی و اهیمت آن اذعان دارند تا جایی که در مدارس و دانشگاه به شکل تخصصی دروسی با همین عنوان و عناوین مشابه تدریس و آموزش داده میشود.
استان کهگیلویه وبویراحمد با بافتی قومی،قبیله ای و جمعیتی عموما روستا نشین از استان های زاگرسی است که همواره حرمت میانسالان و کهنسالان جایگاه ویژه ای نزد جامعه دارد و این سنت دیرینه از دیرباز بین مردم معمول و مرسوم بوده که موی سپید ارزشمند و موسپیدان فراوان شایسته احترام اند.
متاسفانه بستر رها شده مجازی و عدم کنترل منطقی باعث شده عده ای رسانه نما به بهانه کار رسانه ای و بازتاب مشکلات مردم بدون توجه به هنجارهای اجتماعی جامعه با استفاده از دوربین گوشی همراه کلیپ های عموما باحضور موسپیدان جامعه تهیه کرده و با گویش محلی که باز از «جلوه های فرهنگی قشنگ جامعه است» با ارائه نمایشی عام پسند و فاقد اثربخشی صرفا بخاطر جلب توجه،سوژه سازی و جذب فالوور در بستر شبکه های مجازی، فضای رسانه ای استان و کشور را با ایجاد محیطی پر از احساسات اشتباه، التهاب و هیجان به غلط، سرگرم می کنند.
از این شبه رسانه های نابلد باید پرسید؛بازیگران محتواهای تولیدی شما میدانند کامنت ونظر دادن چیست و با مفاهیمی چون وایرال و اشتراک آگاهی دارند!؟ میدانند بازتاب دادن یا ندادن چیست واز نیت و قصد شما اطلاعی دارند؟اصلا شما به پیامد این کار خطرناک اطلاعی دارید و به فرزندان این عزیزان حق میدهید با والدین و پدر بزرگ و مادربزرگ شما همین کارها را بکنند؟ چه می کنید با فرهنگ این استان و بهترین توصیه به شما همین است که ؛ تا دیر نشده “دوربین را زمین بگذار!”
در نبود نظارت کافی جولان بلاگرها عموما کم سواد و با حداقل هوش و سواد رسانه ای ناجوانمردانه و غیر منصفانه آداب و رسوم ،فرهنگ محلی و گویش لری را به شدت در معرض خطر و آسیب قرار داده و بدون توجه به نتایج سنگین آسیب زای آن اقدام به تولید محتوا می کنند و افراد عادی نیز بدون توجه به پیامدهای آن ناخواسته با وایرال کردن و اشتراک بدون تامل و تفکر به این بحران اجتماعی نو دامن می زنند.
نکته قابل توجه نوع پرسش های است که از افراد محلی پرسیده میشود مانند ؛مذاکره ایران با آمریکا و یا موشک بالستیک و یا موضوع ناترازی انرژی که حتی افراد متوسط به بالای جامعه اطلاعات درست و دقیقی به سبب تخصصی بودن موضوعات ندارند و پرسیدن آنها از میانسالان و کهنسالان جز تولید محتوای زرد جهت خودنمایی و جذب فالوور چه هدف دیگری می تواند داشته باشد!؟
برای درک بهتر موضوع به تعریف سواد رسانه ای از نگاه ژوزف تورو دقت کنیم؛
کسی که سواد رسانه ای دارد:
- از عوامل تأثیرگذار که به سازمانهای رسانهای جهت میدهند مطلع است
- اطلاعاتش دربارهٔ موضوعات سیاسی مرتبط با رسانه بهروز است
- به روشهایی که محتوای رسانهای میتواند به ابزاری برای یادگیری فرهنگها باشد حساس است
- به جنبههای اخلاقی فعالیتهای رسانهای حساس است
- از مطالعات و پژوهشهای دانشگاهی دربارهٔ اثرات رسانه مطلع است
- میتواند با نگاهی موشکافانه از محتواهای رسانهای لذت ببرد
حالا با نگاهی گذرا به این تعریف و سایر تعاریف سواد رسانه ای باید از بلاگرها و شبه رسانه های دوربین به دست استان کهگیلویه وبویراحمد پرسید شما با کدام علم و تخصص و با کدام مجوز به خودتان اجازه می دهید در هر موضوعی اظهار نظر کنید یا به تولید محتوا بپردازید!؟ در این حوزه مطالعه می کنید؟
به نظر بحران فراتر از بی حرمتی به بزرگان موی سپید جامعه است و مسئولان فرهنگی استان مسئولانه جهت پاسداشت حریم فرهنگ غنی استان دست به کار شده و ضمن ایجاد بسترثی برای اموزش این فعلان فضای مجازی بر عملکرد و تولیدات محتوایی ان نظارت و دقت بیشتری داشته باشند.
البته ذکر این موضوع دلیلی بر نادیده گرفتن نقش مفید و اثربخش دغدغه مندانی که بدون نمایش در حوزه های سیاسی،فرهنگی ،اقتصادی و به ویژه زیست محیطی نیست چه انکه به جد باور داریم هر چقدر بر دست اولی باید سخت گرفت گروه دومی را باید حمایت کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
به ناطق حسادت نکن
سوای از ای بحث که مخاطباش فراتر از یک نفرن قطعا،یکی نی وجنابعالی بگو ناطق حزب بادی فرصت طلب که تنها دغدغش اسم در کردنه وایخو ادای بزرگان ای رشته ورسانه رو دراره آخه چه حسادتی داره قضاته که ایفرمایی وناطق حسادت مکو؟
داره که اینقدر فشارت اومه
حیف جیمی نی اسمش تی ناطق بیا
انتقادی بجا ، لازم و به موقعی بود
کلیپ های ناطق نیوز را یکی دو روز پیش دیدم
برای دیده شدن راه های بهتری هم وجود دارد
واقعا برخی دوربین ها را باید زمین گذاشت
آخه چه معنی دارد مصاحبه با مردم روستا که هیچ اطلاعاتی در خصوصا مناسبات سیاسی و روابط دیپلماتیک کشور ها و وجود سایه جنگ بر کشور ندارند و با برخی اصطلاحات و واژه ها آشنایی ندارند برای خودنمایی، تبلیغ یا با هر نیتی از آنها سوء استفاده کند و آنها را مضحکه عام و خاص کند!؟
واقعا ….. بی سواد و بی …. هست.این از بی غیرتی جوانان روستاها و آبادی هایی هست که …. بی بته بزرگان و ریش سفیدانش را به سخره میگیرد
درود به صبح خرد
زنده باد و سپاس از ادریس کشاورز
رسانه های استان یاد بگیرند واقعا
همیشه پرچم الگن بالاست دمت گرم ادریس جان
ده گپ نبی؟ چه ربظی به الگن داره
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 12 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 12