تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۳۵

سرپرست هیئت ورزش پهلوانی وزورخانه ای؛

شش مرکز زورخانه در استان وجود دارد/روز شمار برنامه های هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای

شش مرکز زورخانه در استان وجود دارد/روز شمار برنامه های هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای
نشست خبری سرپرست هیئت ورزش پهلوانی وزورخانه ای در محل اداره کل ورزش وجوانان استان برگزار شد.

سرپرست هیات ورزش پهلوانی؛ شش مرکز زورخانه ای در استان وجود دارد که ۳۳۱ورزشکار این مراکز تحت پوشش بیمه قرار گرفته و ساماندهی شدند.

“صبح خرد”، محسن رحیمی با بیان این که ۳۸ ورزشکار رشته زورخانه ای در شهرستان چرام فاقد مکان برای فعالیت ورزشی خود هستند اظهار کرد؛ بین هفت تا هشت نفر مرشد در این رشته فعالیت می کنند.

ورزش پهلوانی و زورخانه ای به مجموعه حرکات ورزشی با وسایل ویژه همراه با آداب و رسوم خاصی گفته می شود که با فرهنگ و تاریخ ایران پیوند عمیقی دارد. در واقع انجام دادن حرکت های پهلوانی در زمره فعالیت های اصلی ایرانیان در دوره باستان بوده است. پهلوانان در این ورزش باستانی علاوه بر داشتن قدرت جسمانی، صفات اخلاقی را همواره سرلوحه زندگی خود قرار می دهند.
گروهی بر این باور هستند، ورزشکاران زورخانه در روزگاران گذشته، آیین رزم را فرا می گرفتند و ابزار و ورزش باستانی به جنگ افزارهای دوران قدیم شباهت داشت.
شعار ورزش باستانی پرورش روح و جسم است و یکی از اصلی ترین آداب زورخانه رعایت مواردی از قبیل فروتنی، از خود گذشتگی، مردانگی، کمک به فقیران و … به شمار می رود.
این ورزش به عواملی چون «زنده‌کردن جنبش ملی ایران، ستیز با بیگانگان، رستاخیز زبان پارسی، فرهنگ و آیین فروتنی و برادری» اهمیت ویژه ای می دهد.
این ورزش اصیل باستانی حرکت های خاصی همچون «شنو رفتن و نرمش، میل گرفتن، سنگ گرفتن، میل بازی و شیرین کاری میان پا» دارد که ورزشکاران در زورخانه موظف به رعایت آنها هستند. بزرگانی چون «پوریای ولی» پهلوان سده هشتم هجری قمری و «جهان پهلوان غلامرضا تختی، مصطفی طوسی، ضیاءالدین میرقوامی و عباس زندی» از پهلوانان دوران معاصر هستند که در دامان ورزش زورخانه ای پرورش یافته اند.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با تاکید امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در مسیر بین المللی کردن ورزش زورخانه ای و آشنایی جوانان و نوجوانان با این ورزش تلاش های بسیاری صورت گرفت و فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای در ۲۰ مهر ۱۳۸۳ هجری خورشیدی با مشارکت ۲۲ کشور جهان تشکیل شد که هدف هایی همچون «پشتیبانی و ارایه کمک های فنی به کشورهای در حال توسعه، مشارکت در گسترش روابط دوستی میان تمامی ورزشکاران و فدراسیون های ملی» را در چارچوب برنامه های خود قرار داد.
آیین های پهلوانی و زورخانه ای در ۲۵ آبان ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث معنوی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید و به همین مناسبت ۱۷ شوال سالروز نبرد حماسی و عادلانه امام علی (ع) با عمر بن عدود در جنگ خیبر در گاهشمار رسمی کشور به نام روز «فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای» نامگذاری شد.

سرپرست هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه استان با اعلام این خبرکه برای اولین بار با این عنوان برنامه زورخانه ای در استان پیش بینی شده است افزود؛ روز شما برنامه های زورخانه به شرح زیر است؛ 

امروز ۲۳ فروردین روز آغاز هفته ترویج فرهنگ زورخانه ای و پهلوانی و رسانه و هنر

روز دوم یک شنبه روز فرهنگ پهلوانی و ولایت مداری و دیدار با ائمه جمعه

روز سوم دوشنبه  برگزاری ورزش صبحگاهی  درپارک ها و فضاهای عمومی

روز چهارم نشست با پیشکسوتان و قهرمانان این رشته

روز پنجم چهارشنبه۲۷ فروردین مراسم اصلی همایش در زورخانه در میدان هفت تیر یاسوج تجلیل از حیرین و پیشکسوتان ورزش پهلوانی

پنج شنبه حضور در گلزار شهدا و غبارروبی قبور شهداو دیدار با خانواده شهدا نامگذاری و برنامه ریزی شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.