با سلام خدمت همه خوانندگان خبر . اتفاقا چند روز پیش یه خانمی رو داخل یه اداره ای دیدیم داشت دنبال زمین میگشت که سگهای ولگرد رو جمع اوری کنه دریغ از اینکه یه اداره ای بخواد باهاش همکاری کنه میگفت یه جایگاهی که با سطح شهر زیاد فاطله نداشته باشه بزارن در اختیارم با عشق و هزینه خودم دور زمین رو فنس میکشم و سگهای ولگرد رو جمع اوری میکنم میگفت چندین ساله دنبال این کار هستم هیچ اداره و مسولی همکاری جهت اهدای زمین برا نگهداری این حیوان همکاری نمکنن
مصائب تلخ یک شهر؛
دردسر جولان سگ های ولگرد در سطح شهر دهدشت
به گزارش“صبح خرد”، خبرگزاری فارس نوشت؛ جولان سگ های ولگرد در سطح شهر دهدشت، سلامت زیستی و امنیت روانی شهروندان را به مخاطره انداخته و نیازمند چاره اندیشی از سوی دستگاه های متولی است.
تعداد سگهای ولگرد در سطح شهر نسبت به گذشته افزایش یافته است و ازدیاد این حیوانات و پرسه آنها در اماکن مسکونی، موجب نارضایتی شدید مردم شده است، سگ هایی که گاهی به صورت گروهی در نقاط مختلف پرسه میزنند و شبها با سر و صدای خود موجب برهم زدن آسایش شهروندان میشوند.
وجود سگ های ولگرد علاوه بر اینکه مناظری نازیبا و مشمئز کننده در سطح شهر ایجاد میکند، سلامت زیستی مردم را نیز به مخاطره میاندازد.
در سال های اخیر حمله سگ ها به مردم بیشتر از گذشته گزارش شده به طوری که طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته ۷۴ درصد حیوان گزیدگی ها به علت حمله سگهای ولگرد رخ داده است.
سگهای ولگرد عمدتا ناقل از انواع ویروس، انگل و باکتری های بیماری زا هستند که از طریق بزاق، مدفوع یا ادرار آنها قابل انتشار و سرایت به دیگر مناطق است.
جمع آوری و نگهداری سگ های ولگرد یک عزم همه جانبه و جدی از سوی ادارات متولی نظیر شهرداری، حفاظت محیط زیست، دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان می طلبد.
ابراز نگرانی از ازدیاد سگ های ولگرد در شهر
سحر محبی گفت: افزایش سگهای ولگرد آرامش بسیاری از شهروندان را سلب کرده و جولان سگها در کوچه و خیابانها به ویژه در ساعات پایانی شب و ساعات اولیه صبح به وضوح دیده میشود.
این شهروند دهدشتی بیشترین نگرانی خود از جولان سگهای ولگرد در شهر را به خاطر کودکان عنوان کرد و گفت: چرا که سگها در زمستان گرسنه هستند و دنبال غذا میگردند و از سویی کودکان قدرت دفاع از خود را ندارند و معلوم نیست در صورت حمله سگها به آنها چه اتفاق ناخوشایندی رقم بخورد.
محبی خاطرنشان کرد: سال هاست در انتظار جمع آوری سگهای ولگرد توسط مسئولان هستیم اما هیچ وقت تغییر محسوسی در این زمینه مشاهده نشده است.
۱۵۱۸ مورد سگ گزیدگی در کهگیلویه و بویراحمد طی یک سال گذشته
محسن رضائیان در این باره اظهار کرد: در سال گذشته ۱۹۴۹ مورد حیوان گزیدگی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه از این تعداد، ۱۵۱۸ مورد مربوط به گازگرفتگی سگ بوده است، افزود: یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی در بسیاری از شهرها و روستاها وجود سگ های ولگرد است.
رضائیان وجود این حیوان در شهرها و روستاها گاه موجب سلب آسایش عمومی میشود و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت آنها در صورت اجرا نشدن برنامههای کنترلی، باعث شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان، از جمله بیماری هاری و افزایش اینگونه بیماریها در جمعیت دامی میشود.
وی ادامه داد: بنابراین کنترل آنها به لحاظ بهداشت عمومی از اهمیت ویژهای برخوردار است، با توجه به آسیبشناسی صورت پذیرفته، نیاز به ایجاد هماهنگی در دستگاهها و سازمانهای مرتبط به منظور برقراری وحدت رویه در کنترل جمعیت سگهای ولگرد، تعیین و اعمال ضوابط و مقررات بهداشتی در مرکز یا واحد موقت کنترل جمعیت و ساماندهی سگهای بلاصاحب، است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: کنترل جمعیت سگهای ولگرد با برنامه ریزی، نظارت، شناسایی کانونهای تجمع، جمع آوری و ساماندهی آنها، احداث مراکز یا واحدهای موقت کنترل جمعیت و ساماندهی سگهای بلاصاحب جدید، ساماندهی مراکز و واحدهای موجود و همکاری مشترک بین دستگاههای مسئول در پیشگیری از بروز بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در راستای ارتقاء سلامت عمومی جامعه شهری و روستایی امکان پذیر است.
رضائیان ادامه داد: به استناد مفاد بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها که “جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و اعلام این گونه بیماریها به وزارت بهداری و دامپزشکی و شهرداریهای مجاور هنگام بروز آنها و دور نگهداشتن بیماران مبتلا به امراض ساریه و معالجه و دفع حیواناتی که مبتلا به امراض ساریه بوده و یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند.” از وظایف شهرداریهاست.
افزایش آمار سگ گزیدگی در دهدشت
سید منصور تقوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در کهگیلویه نیز از تعداد ۲۴۰ مورد سگ گزیدگی طی ۶ ماهه نخست سال جاری در سطح شهرستان خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: این آمار طی سال گذشته ۳۸۷ نفر سگ گزیدگی بود که با توجه به اهمیت موضوع انتظار میرود دستگاههای متولی نسبت به جمع آوری سگ های ولگرد در سطح شهرستان اقدام کنند.
تقوی به انتقال بیماری هاری به انسان توسط سگ اشاره کرد و گفت: اگر شخصی دچار گزش حیوانات به خصوص سگهای ولگرد و هار شود میزان کشندگی آن ۱۰۰ درصد است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه به اقدامات پس از سگ گزیدگی اشاره کرد و افزود: لازم است فرد مورد گزش در سریعترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کند تا اقدامات درمانی لازم از قبیل شستشو و واکسیناسیون مربوطه توسط پرسنل مرکز انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی، بیمارستان سرم و واکسن های مرتبط به مقدار کافی موجود است.
تقوی از افراد بیش از ۶۵ سال، کودکان، زنان باردار، کسانی که به نقص ایمنی یا بیماریهای مشابه مبتلا هستند و آنهایی که داروهای خاص مصرف میکنند به عنوان کسانی بیشتر از همه در معرض ابتلا به بیماریهای مشترک میان انسان و سگ است نامبرد.
این مسئول، بروسلوز، کمپیلوباکتریوز، لپتوسپیروز، درماتوفیتوز، سالمونا و از همه مهمتر هاری را از جمله بیماری های مشترک بین انسان و سگ عنوان کرد.
بی توجهی به ساماندهی و جمع آوری سگ های ولگرد مخاطرات زیادی برای شهروندان به دنبال دارد و بر اساس آمارهای براورد شده موارد سگ گزیدگی روبه افزایش است.
فراهم کردن آسایش و امنیت شهروندان این ضرورت را ایجاب میکند که کنترل و پیشگیری از ازدیاد جمعیت این سگ ها در دستور کار و اولویت شهرداری ها و نهادهای ذیربط قرار بگیرد.
البته نباید فراموش کرد در کنار فرهنگ سازی باید از ریختن ته مانده های غذایی در کوچه و خیابان که یکی از عامل های حضور سگ های ولگرد و ازدیاد جمعیت آنهاست خودداری کرد.
برچسب ها :#صبح خرد #سگ های ولگرد #دهدشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1