یادداشت روز/صادق حیدریان فعال اجتماعی؛
بیمه ایران؛۸۹سال حضورمستمر و خدمت بی منت
۸۹ سال حضور مستمر و ۸۹ سال خدمت بی منت
“صبح خرد”؛ بهطور حتم، اولین دستاوردهای انسان در صنعت بیمه، توسط دریانوردان و بازرگانان دریایی به دست آمده است. یکی از اولین صورتهای پیدایش بیمه را میتوان به بازرگانان ژاپنی نسبت داد. آنها دریافته بودند که احتمال غرق یا مورد دستبرد واقع شدن همه قایقها و کشتیهایی که در یک روز در یک بندر تردد میکنند، بسیار کم است؛ بنابراین برای جلوگیری از خطر نابودی همه سرمایه، بار و کالایشان را در چند کشتی و قایق مختلف بارگیری میکردند. فعالیت بیمهای در ایران از سال ۱۳۱۴ شروع شد.
در این سال دو مؤسسه روسی با نامهای نادژدا و قفقازمرکوری شروع به کار نمودند. پس از شروع به کار این دو مؤسسه، تا سال ۱۳۱۴ خورشیدی، در حدود ۱۳ شرکت خارجی در بازار بیمه کشور فعالیت خود را شروع نمودند که از آن جمله میتوان به شرکتهای آلیانس انگلیس، یورکشایر انگلیس و اینگستراخ روسیه اشاره نمود.
ایده تشکیل یک شرکت بیمه ایرانی در سال ۱۳۱۰ توسط فردی ایرانی به نام دکتر الکساندر آقایان (که سابقه فعالیت در شرکت بیمه روسی نادژدا را داشت) به علی اکبر داور، وزیر مالیه وقت مطرح شد و در ۱۵ آبان سال ۱۳۱۴، شرکت سهامی بیمه ایران با سرمایه دو میلیون تومان به عنوان اولین شرکت ایرانی بیمه تأسیس شد.
داور در این روز، پس از سخنرانی کوتاهی که در افتتاحیه این شرکت داشت، منزل مسکونی خود را تحت پوشش بیمه آتشسوزی درآورد و اولین بیمهنامه صادره ایرانی، در همین روز به نام وی ثبت شد.
شرکت بیمه ایران در بدو تأسیس با مشکلات متعددی روبرو بود که از آن جمله میتوان به نداشتن قرارداد اتکایی برای بسیاری از رشتههای بیمه اشاره نمود. به همین دلیل، این شرکت در بدو فعالیت خود تنها به فروش بیمهنامههای آتشسوزی و حمل و نقل میپرداخت.
این شرکت توانست بهتدریج سایر محصولات بیمه را نیز به سبد خود اضافه نماید. علاوه بر رشتههای مختلف بیمههای بازرگانی این شرکت توانست انواع بیمههای اجتماعی از قبیل بیمه کارگران را نیز در ایران پایهگذاری نماید
. نخستین قانون بیمه در ایران، در سال ۱۳۱۶ (یعنی دو سال پس از تأسیس اولین شرکت بیمه) به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این قانون در ۳۶ ماده تهیه شده است و در حال حاضر نیز معتبر است. تا قبل از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، یک شرکت دولتی، دوازده شرکت خصوصی و دو مؤسسه بیمه خارجی در کشور فعالیت میکردند.
در ۴ تیر سال ۱۳۵۸، بنا به مصوبه شورای انقلاب، دوازده شرکت خصوصی مذکور، ملی اعلام شدند و اداره این شرکتها به دولت واگذار شد. همچنین پروانه فعالیت دو شرکت خارجی نیز لغو شد
.به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در آبان ۱۳۵۸ به تصویب رسید، صنعت بیمه در جوار شماری از صنایع بزرگ دیگر، بهصورت مالکیت عمومی در اختیار دولت قرار گرفت. امروز سالروز تولد بیمه ایران است.
این روز خجسته و میمون را به همه همکاران زحمتکش و کاربلدم در بیمه ایران و آحاد ملت سرافراز ایران تبریک و تهنیت عرض می نمایم. صنعت بیمه در این ملک زرین با بیمه ایران آغاز شده است و این صنعت مهم که از ارکان توسعه طلبی ممالک پیشرفته است در این درازنای تاریخ بی شک خدمات ارزنده ای را به ملت بزرگ ایران ارزانی داشته است. متاسفانه وضعیت این روزهای بیمه ایران به دلیل کوتاهی ها و قصورها مانند گذشته درخشان نیست و از رقبای خصوصی خود کمی عقب افتاده است.
اتفاق میمونی که این روزها افتاده است و قطعا موجبات توسعه و پیشرفت مجدد این صنعت و شرکت مهم را رقم خواهد زد حضور مدیری تحولگرا، پاکدست، کاربلد و متخصص، اخلاق مدار و متعهد، باتجربه و امتحان پس داده و مردم دار است.
مدیری که در گذشته هر جای این حاکمیت اسلامی ایرانی قرار گرفته است به باور دوست و دشمن، رفیق و رقیب موجبات توسعه و پیشرفت را فراهم آورده است. دکتر علی جباری که توسط دکتر همتی وزیر محترم اقتصاد به صدارت شرکت بیمه ایران منصوب شده است آن نگین گم شده این صنعت و شرکت است که قطعا این کشتی به گل نشسته را مجددا به ساحل امن خواهد رساند. با توجه به تحول گرایی و سواد کافی و وافی جناب دکتر جباری انشالله بزودی زود این امر با کیفیت بالا محقق خواهد شد.
انشالله
صادق حیدریان فعال اجتماعی و سیاسی کهگیلویه و بویراحمد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0