بزرگواری در نهایت ضعف قرار دارد
جمانیوز: سید محمود ریاضی از سه نماینده اصولگرای مجلس هشتم از کهگیلویه و بویراحمد (هدایتخواه، حسینی و بزرگواری) که از نظر خط مشی های فکری، سیاسی کپی هم به نظر می رسیدند تنها بزرگواری توانست از همه موانع بگذرد و دوباره به جمع قانونگذاران مجلس نهم بپیوندد اما با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست
جمانیوز:
سید محمود ریاضی
از سه نماینده اصولگرای مجلس هشتم از کهگیلویه و بویراحمد (هدایتخواه، حسینی و بزرگواری) که از نظر خط مشی های فکری، سیاسی کپی هم به نظر می رسیدند تنها بزرگواری توانست از همه موانع بگذرد و دوباره به جمع قانونگذاران مجلس نهم بپیوندد اما با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گمان هایی درباره پایان عمر سیاسی بزرگواری بوجود آمد. آیا بزرگواری به پایان خط نزدیک شده است؟
شاید مناسب باشد برای پاسخ به این سوال، ابتدا سوال دیگری را پرسید: بزرگواری که از ابتدای انقلاب همواره پای ثابت کاندیداتوری مجلس بود چگونه پس از شکست های بسیار توانست به مجلس راه یابد؟
زمانی که در سال ۱۳۸۶ بزرگواری به مجلس راه یافت، گروه های مخالف در نهایت ضعف قرار داشتند. موحد، میدان را برای این رقیب دیرینه اش (بزرگوای) خالی گذاشت و با رد صلاحیت دو نامزد اصلاحطلبان و حمایت های بی دریغ مسعود حسینی؛ استاندار وقت اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرد.
آقای بزرگواری با حفظ روند مثبت ناشی از این پیروزی، تلاش زیادی را در جهت تقویت جایگاه خود در قوه مجریه آغاز کرد و توانست با رایزنی با مسوولان وقت، نهادهای اداری شهرستان های کهگیلویه و بهمئی را تاحدی با خود همراه کند. او با وجود دراختیارگرفتن قدرت اداری در این دو شهرستان، هنوز نیاز داشت که با به کار گرفتن روش هایی دیگر تعادل سیاسی موجود در این دو شهرستان را به نفع خود کند. یکی از مهمترین این روش ها به کارگماشتن بسیاری از نزدیکان خود در پست های گوناگون بود اما تقریبا از همان آغاز، او بطور همزمان بسیاری از دوستانش را از خود راند. در اسفند ۹۰ اصولگرایان رقیبش (گروه موحد) تلاش دیگری کردند که وارد مجلس شوند که با رد صلاحیت موحد ناکام ماندند. اصلاحطلبان این حوزه نیز که پس از ۱۳۸۸ امیدی به جمع کردن طرفداران خود نداشتند به راحتی کرسی سبز مردم این شهرستان ها را دوباره دو دستی به بزرگواری واگذار کردند. اما نامزد اصولگرای رقیب هدایتخواه (زارعی) در حوزه بویراحمد و نامزد اصلاحطلب گچساران (تاجگردون) هیچ یک با این مشکل روبرو نبودند.
اما اینک به نظر می رسد بزرگواری دو شانس بزرگ خود را از دست داده باشد.
شانس اول: حمایت های بی دریغ استاندار از وی
هرچند از نظر سیاسیون، مسعود حسینی استاندار منصوب احمدی نژاد کمک بسیاری به آقای بزرگواری کرد تا بتواند به آرزوی دیرینه خود دست یابد اما با روی کار آمدن دولت اعتدالگرای روحانی چنین شانسی کاهش یافته است. آقایان خادمی و بزرگواری هر دو از نظر منشا طایفه ای از سادات امام زاده علی هستند. همه می دانند که رای اصلی بزرگواری از این طایفه برمی خیزد اما این دو فرد از نظر خط مشی سیاسی با همدیگر فاصله دارند و خادمی نمی تواند به صورت آشکاری از هم طایفه ای خود حمایت کند چرا که با انتقاد هم جناحی های خود در راس دولت روبرو خواهد شد بویژه آنکه بزرگواری در ابتدای کار و در زمان رای گیری کابینه با نهایت بی سیاستی و سخنرانی زننده اش موقعیت خود را در دولت آینده خراب کرد. بی تردید اگر چنین گمانی برای تصمیم گیرندگان دولت یازدهم پیش آید که خادمی سعی در حمایت از بزرگواری دارد با چالشهایی مواجه خواهد شد.
شانس دوم: رد صلاحیت نامزدهای رقیب از سوی شورای نگهبان
باتوجه به شرایط سیاسی ایران، اصلاحطلبان این حوزه انتخابیه بیشترین احتمال ممکن برای ردصلاحیت شدن را خواهند داشت و اگر چنانچه با همان کارت سوخته قدیمی لاهوتی – منطقیان بخواهند وارد کارساز سیاسی شوند بی تردید شانس بزرگواری را برای پیروزی زیاد کرده اند اما اگر چنانچه در مدت باقیمانده فردی میانه رو که به اصلاحطلبی تمایل داشته باشد را بتوانند به کارزار انتخابات بفرستند آقای بزرگواری به دوستان قدیمی خویش(هدایخواه و حسینی) خواهد پیوست، بویژه آنکه جناح میانه رو و اصلاحطلب رای مناسبی در این حوزه دارد و بزرگواری نیز با موضعگیری های ناشایستی همچون نشان دادن چماق لری در مجلس و … در نهایت ضعف قرار دارد و به نظر نمی رسد چیزی بتواند این ضعف را جبران کند حتا اگر خادمی، دشمنی تصمیم سازان دولت را برای خود بخرد.
منبع:سایت استان کهگیلویه و بویراحمد
برچسب ها :جمانیوز،بزرگواری،نهایت ضعف،
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0